У столиці викладачка-зрадниця стверджувала, що Київ є власністю Москви

Підозрювана закликала до повалення влади в Україні та висловлювала сподівання на перемогу росії

Учителька столичної гімназії постане перед судом за підтримку дій російських окупантів та заклики до повалення української влади. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувачення стосовно киянки за фактами поширення матеріалів, які відкрито закликали до повалення конституційного ладу України, виправдовування нападу рф на Україну та глорифікацію російської федерації та учасників збройної агресії проти нашої країни.

Киянка, яка працює інструктором з фізичного виховання в одній зі столичних гімназій, за даними слідства, з початку повномасштабної війни використовувала свій обліковий запис у соцмережі для неодноразових повідомлень з підтримкою дій рф та виправданням збройного нападу на Україну.

Підозрювана також визнавала правомірною окупацію частини України військами рф, заявивши про те, що Київ є власністю Москви, та висловлюючи надію на перемогу росії.

Експерти підтвердили наявність у публікаціях фігурантки публічного виправдання збройної агресії російської федерації проти України, героїзації представників ворожих збройних формувань та закликів до повалення конституційного ладу в Україні.

Обвинувачена перебуває під вартою.

Раніше у Києві СБУ викрила викладачку, яка поширювала проросійські наративи. Жінка створила та адмініструвала кілька анонімних інформаційних ресурсів в соціальних мережах та месенджерах. В них вона публікувала надані їй матеріали з проросійськими наративами, які дискредитували українську владу та Збройні Сили України.

Читайте также