У Києві землевпорядник сприяв незаконному відчуженню 30 соток землі

Зусиллями правоохоронців незаконному відчуженню землі вдалося запобігти

Землевпорядник, який сприяв незаконному захопленню 30 соток землі у столиці, постане перед судом. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Столична прокуратура завершила розслідування стосовно інженера-землевпорядника, який підробив технічну документацію з метою незаконної приватизації трьох земельних ділянок у Голосіївському районі столиці. Зусиллями правоохоронців незаконне захоплення земельної ділянки було попереджено.

За версією слідства, інженер-землевпорядник за попередньою змовою зі службовою особою Держгеокадастру створив технічну документацію щодо встановлення навколо неіснуючих об'єктів нерухомості меж трьох земельних ділянок. Сфальсифіковані документи дозволили зацікавленим особам в обхід законних процедур набути у приватну власність земельну ділянку площею 10 соток.

Слідство встановило, що технічна документація на земельну ділянку була підроблена. Слідство також встановило, що у такий самий спосіб зловмисники намагалися відчужити з державної власності ще чотири земельні ділянки.

За клопотанням прокурора, на земельні ділянки, які постраждали від злочинного посягання, накладено арешт з метою недопущення їх передачі у приватну власність. Ринкова вартість земель становить приблизно 150 000 доларів США.

Обвинувачення проти інженера-землевпорядника направлено до суду для розгляду по суті.

Матеріали стосовно працівника Держгеокадастру та осіб, які намагалися відчужити ще чотири земельні ділянки за цим же проектом, виділено в окреме кримінальне провадження, триває досудове розслідування.

Цей протиправний проект викрито прокуратурою спільно зі співробітниками ТУ ДБР у Києві.

Києву повернули незаконно захоплену гідроспоруду на Дніпрі. Київській міській прокуратурі вдалося скасувати рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду вздовж річки Дніпро у столиці площею майже 3 500 квадратних метрів та вартістю понад 142 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися