У зоні Чорнобильської АЕС державі завдали збитків на понад 220 тисяч гривень

Кошти з бюджету розкрадено під час обслуговування обладнання спецпідприємства у зоні ЧАЕС

Під час обслуговування обладнання спецпідприємства у зоні Чорнобильської АЕС розтрачено понад 220 тис грн бюджетних коштів. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори Вишгородської окружної прокуратури повідомили інженеру одного з підприємств про підозру у вчиненні ним за попередньою змовою групи осіб розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.

За версією слідства, під час обслуговування обладнання підприємства інженер привласнив понад 220 тис грн з бюджету за попередньою змовою з посадовою особою одного зі структурних підрозділів державного спеціалізованого підприємства "Центральне підприємство поводження з радіоактивними відходами".

Фігурант сфабрикував інформацію про завершення робіт, які насправді ніколи не були виконані, та незаконним шляхом вніс ці дані до акту виконаних робіт. Далі на підставі цього офіційного документа державне спеціалізоване підприємство перерахувало кошти за начебто завершені роботи. Таким чином, державі завдано збитків на понад 220 тис грн.

Щодо інших осіб, причетних до вказаного злочину, матеріали виділені в окремі кримінальні провадження.

МАГАТЕ розширює місію: спостерігачі прибудуть на Чорнобильську АЕС. Міжнародне агентство з атомної енергії розширює свою місію в Україні, щоб допомогти запобігти ядерним аваріям під час повномасштабної війни. Спостерігачі будуть присутні на всіх атомних електростанціях України, зокрема, на Чорнобильській АЕС у Київській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися