У Києві фігуранти вимагали 20 000 доларів США за підключення до комунальних послуг

Зловмисники вимагали 20 тисяч доларів США за підключення до електро- та водопостачання

У Києві судитимуть керівників обслуговуючої компанії, які вимагали 20 000 доларів США за підключення до електро- та водопостачання. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох керівників підприємства, які вимагали неправомірну вигоду за проведення електро- та водопостачання в приміщення в умовах воєнного стану.

За версією слідства, влітку 2022 року директор компанії з надання комунальних послуг та його заступник вимагали від власника об'єкта 20 000 доларів США у вигляді неправомірної вигоди за підключення електроенергії та води і підписання договору про надання комунальних послуг. 

Для прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники розробили схему, за якою клієнти вдавали, що між ними та фігурантами є договори оренди, і щомісяця перераховували 22 500 гривень, доки не було виплачено 20 000 доларів США неправомірної вигоди.

Представники компанії при цьому підкреслювали, що неможливо підключити об'єкт до комунікацій і підписати договір, якщо власник приміщення не виконає зобов'язання зі сплати коштів.

Керівники обслуговуючої компанії були затримані після переказу їм частини нелегального заробітку в розмірі 45 000 гривень на банківський рахунок одного з фігурантів.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Столичні слідчі затримали одесита за продаж "документів моряка". Фігурант обіцяв в найкоротший термін допомогти у безперешкодному отриманні кваліфікаційних документів, оскільки він має змогу вплинути на посадовців навчальних та медичних закладів. При цьому замовник може не відвідувати необхідні навчальні заняття та не складати відповідні іспити.

Читайте также