У Києві шахраї облаштували фіктивний пункт обміну валют: викрали 52 000 доларів

Киянин передав касиру 52 000 доларів США для обміну, однак шахрай втік через запасний вихід

Київська поліція затримала шахраїв, які організували фальшивий пункт обміну валют. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Нічого не підозрюючи, киянин передав касиру 52 000 доларів США для обміну, але, отримавши гроші, "робітник" втік через пожежний вихід. Правоохоронці розшукали виконавця злочину та його спільника, і суд помістив зловмисників під варту.

До поліції Києва надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що касир одного з пунктів обміну валют у Дарницькому районі забрав його гроші і втік. Оперативний черговий направив слідчо-оперативну групу та співробітників карного розшуку для документування злочину.

Використовуючи підроблений паспорт, шахраї орендували нежитлове приміщення та встановили там необхідне обладнання для начебто пункту обміну валют. Потім вони розмістили в Інтернеті оголошення про те, що можуть обміняти великі суми іноземної валюти за зниженим курсом, і чекали на "клієнтів". 

Місцевий житель відгукнувся на цю заманливу пропозицію і прийшов обміняти 52 000 доларів США. Як тільки чоловік передав гроші так званому касиру, той втік зі спільником, який чекав його на вулиці.

Правоохоронці встановили місцезнаходження та заарештували одного з підозрюваних у Запоріжжі, а іншого - в Одесі. Наразі триває розслідування, щоб з'ясувати, чи причетні вони до інших подібних злочинів у столиці.

Слідчі повідомили обом особам про підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах або організованою групою.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Столичні слідчі затримали одесита за продаж "документів моряка". Фігурант обіцяв в найкоротший термін допомогти у безперешкодному отриманні кваліфікаційних документів, оскільки він має змогу вплинути на посадовців навчальних та медичних закладів. При цьому замовник може не відвідувати необхідні навчальні заняття та не складати відповідні іспити.

Читайте также