Лише за один день зафіксовано п'ять спроб дати поліцейським Київщини хабар

Нульова толерантність до корупції має бути на усіх рівнях, - Андрій Нєбитов

У Київській області за один день було зафіксовано п'ять спроб підкупу поліцейських. Хтось з порушників перебував у розшуку, хтось був п'яний або "під кайфом". Про це повідомив очільник поліції Київскої області Андрій Нєбитов.

На думку Нєбитова, якщо у громадянина немає правосвідомості дотримуватися правил дорожнього руху, то принаймні варто не доводити ситуацію до кримінального рівня, а вільні гроші варто витрачати на армію. Корупція на всіх рівнях, навіть на рівні побутовому, має бути зведена до нуля. Ключ тут - не тільки щоб ніхто не брав хабарів, але й не давав їх.

За словами Нєбитова, тільки спільними зусиллями народу, правоохоронних органів та органів державної влади можна побудувати сильну, демократичну та правову країну.

"Всім тим хто скаже: "мало запропонували", - пораджу не випробовувати долю і не давати хабарі, незалежно від їх розміру. Якщо у вас вимагають хабар, обов’язково повідомляйте про це. Окрім поліції, повноважними органами є: прокуратура, ДБР, СБУ та НАБУ", - зазначив очільник поліції Київщини.

Нагадуємо, що під Києвом п'яний чоловік стверджував, що його побили поліцейські. Прибувши на місце, патрульні виявили заявника, який мав явні ознаки алкогольного сп'яніння. На місці події також були місцеві жителі, які підтвердили, що чоловік дійсно розмовляв з іншим екіпажем поліції. Однак ніхто зі свідків не бачив жодної бійки, криків чи погроз.

Читайте также