На Київщині викрито черговий факт незаконного заволодіння землями

Судитимуть чоловіка, який шахрайським шляхом заволодів майже 19 га землі Національної академії аграрних наук України

Перед судом постане житель Київської області, який незаконно заволодів близько 19 гектарами землі, що належить Національній академії аграрних наук України. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Київської області за фактами шахрайства, умисного використання підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Слідство встановило, що обвинувачений використав підроблені державні акти для приватизації земельної ділянки, що перебуває у державній власності, у Білоцерківському районі. Це майже 19 гектарів землі, яка перебуває у постійному користуванні Національною академією аграрних наук України. Вартість земель перевищує 1,8 мільйона гривень.

Пізніше земля була передана чоловіком як статутний капітал товариства з обмеженою відповідальністю, очолюваного самим фігурантом. Ділянку розділили на дві частини і продали фермерському господарству.

Суд першої інстанції задовольнив позов прокурора про повернення незаконно набутих земельних ділянок у власність держави.

Нагадуємо, що на Київщині викрили чергову схему привласнення землі. У Київській області колишньому виконувачу обов'язків сільського голови повідомили про підозру у незаконному виділенні землі вартістю 1,3 мільйона гривень. Підозрюваний підробив рішення сесії, згідно з яким окремі громадяни отримали у приватну власність три земельні ділянки комунальної власності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися