Під Києвом п'яний водій кинув хабар в автомобіль патрульних

Після відмови правоохоронців, фігурант просто кинув грошові кошти до службового авто

У Київській області п'яний водій наполегливо пропонував поліцейським неправомірну винагороду. Патрульні склали необхідні адміністративні матеріали та передали їх слідчому. Про це повідомляє Патрульна поліція Київської області, передають "Коментарі".

24 січня близько 14:00 на вулиці Білодідівці в Борисполі поліція зупинила автомобіль Škoda Superb, що перебував в орієнтуванні - ймовірно, за кермом перебував водій у нетверезому стані.

Під час спілкування з 32-річним водієм поліцейські помітили у нього явні ознаки алкогольного сп'яніння. Тест на алкотестері Драгер показав рівень алкоголю в крові 1,34 ‰. Крім того, лікар-нарколог також підтвердив, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Однак чоловік намагався уникнути відповідальності, пропонуючи інспекторам неправомірну вигоду. Поліція повідомила водієві, що за таку пропозицію передбачена кримінальна відповідальність, але чоловік продовжив пропонувати гроші. Потім він просто кинув гроші у службову машину.

В результаті патрульні склали на чоловіка протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, вилучили у нього водійське посвідчення та відсторонили від керування. Оскільки в цьому інциденті були ознаки кримінального злочину, на місце події було викликано слідчо-оперативну групу.

Пропозиція або надання хабара є кримінальним злочином, що карається штрафом від 8500 до 12750 гривень або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років чи позбавленням волі на той самий строк.

Нагадуємо, що у Київській області лише за один день було зафіксовано п'ять спроб підкупу поліцейських. Хтось з порушників перебував у розшуку, хтось був п'яний або "під кайфом".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися