У Київському СІЗО "кришували" масштабний наркотрафік

ДБР викрило схему постачання наркотиків до Київського слідчого ізолятора

Державне бюро розслідувань викрило злочинну схему з постачання наркотиків до Київського слідчого ізолятора, в якій був задіяний безпосередньо співробітник СІЗО. Про це заявила радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону, повідомляє "Українська правда".

ДБР ліквідувало масштабний наркотрафік у Київському слідчому ізоляторі, який "кришували" співробітники установи. Наркотики були замасковані під звичайні передачі для затриманих.

За допомогою Національної поліції схема була припинена. Було встановлено, що група складається з осіб, які утримуються в СІЗО, їхніх спільників за межами ізолятора, а також персоналу самої установи.

Наркотики передавали в продуктах харчування та засобах гігієни. Співробітник СІЗО, який надавав заборонені речовини заарештованим, забирав "відсоток" і собі. В результаті обшуків було виявлено наркотики, банківські картки та інші заборонені до зберігання речі.

Наразі шістьом учасникам злочинної схеми повідомлено про підозри. Дії співробітника СІЗО були кваліфіковані як отримання неправомірної вигоди службовою особою. Також встановлюються особи інших можливих членів злочинного угруповання.

Організував злочинний синдикат: на Київщині засуджено "наглядача" у СІЗО. Перебуваючи в СІЗО, обвинувачений набув авторитету серед співкамерників і був призначений так званим "наглядачем" частини корпусів ізолятора. Він використовував свої зв’язки із злочинною діяльністю для створення злочинного синдикату та організації надходження наркотиків і сильнодіючих лікарських засобів до СІЗО та за його межами у столиці.

Читайте также