У Києві засудили жінку, яка доносила окупантам на українських патріотів

У судовому засіданні жінка повністю визнала себе винною

У Києві засудили жінку, яка доносила окупантам на патріотично налаштованих українців. Суд покарав її до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє "Sud.ua" з посиланням на рішення Шевченківського райсуду у справі № 761/343/23.

Шевченківський районний суд Києва визнав жінку винною в державній зраді у воєнний час. Обвинувачена дотримувалася проросійських поглядів, підтримувала збройну агресію російської федерації та вступила у злочинну змову зі співробітниками так званого "міністерства державної безпеки лнр". Громадянка інформувала "міністерство" про патріотів України після повномасштабного вторгнення росії в період з 24 лютого по жовтень 2022 року.

На суді жінка повністю визнала себе винною. Підсудна підтвердила, що надсилала ворогові інформацію про патріотично налаштованих громадян, які беруть участь у проукраїнських мітингах.

Цей вчинок був кваліфікований як державна зрада в умовах воєнного стану групою осіб за попередньою змовою. Суд обрав жінці покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що у Києві посадовиця закликала до повалення державної влади. Встановлено, що жінка поширювала у мережі публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні, розпалювала національну ворожнечу та виправдовувала дії російських загарбників. Наприкінці вересня 2022 року правоохоронці викрили 49-річну працівницю одного з центрів надання адміністративних послуг столиці, яка поширювала проросійський контент.

Також у Києві за матеріалами Державного бюро розслідувань засуджено матроса-зрадника з Криму, який добровільно присягнув на вірність країні-агресору, а згодом потрапив у полон на Херсонщині.

Читайте также