Викрито окупанта, який під Києвом узяв у заручники неповнолітнього

Окупанта судитимуть за фактом взяття у заручники та застосування тортур до цивільного населення

У Києві судитимуть командира загону нацгвардії РФ по Чеченській Республіці, який узяв у заручники та допитував неповнолітнього, погрожуючи зброєю. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передають "Коментарі".

Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт за фактом взяття у заручники та застосування тортур до цивільного населення стосовно командира мобільного загону особливого призначення Управління Федеральної служби військ національної гвардії РФ по Чеченській Республіці.

Слідством встановлено, що фігурант під час тимчасової окупації смт Бабинці Бучанського району Київської області в одному з будинків разом зі співслужбовцями проводив незаконний допит неповнолітнього хлопця.

Погрожуючи потерпілому зброєю, окупант вимагав повідомити про місцеперебування представників тероборони та військовослужбовців ЗСУ. Фігурант змусив хлопця вийти з будинку на вулицю, де, за його наказом, російські військовослужбовці схопили потерпілого. Загарбники приставили до горла неповнолітнього ніж та продовжили допит, погрожуючи хлопцю вогнепальною зброєюПісля цього зловмисники посадили хлопця в броньований автомобіль та возили по населеному пункту, вимагаючи надати їм інформацію про ЗСУ.

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.

Раніше прокурори викрили окупантів, які імітували розстріл цивільного в Ірпені. Окупанти при допиті били потерпілого по тілу і голові та стріляли біля голови, імітуючи вбивство. Російський солдат направив на потерпілого автоматичну зброю за те, що він нібито не надав "правдиву інформацію". Імітуючи розстріл, він здійснив дві черги пострілів з обох сторін від жертви, чим завдав чоловікові тяжких моральних і психічних страждань.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися