За день ставали багатодітними батьками: у Києві викрито схему виїзду чоловіків за кордон

Вартість "послуг" із виготовлення підробних документів становила 6-7 тисяч доларів США

Викрито чергову злочинну схему незаконного виїзду за кордон військовозобов'язаних чоловіків, яку організував мешканець Київській області. Чоловік просив від своїх "клієнтів" 6 000 доларів США за довідку про багатодітну родину або участь у волонтерстві. Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано 28-річного чоловіка, якому повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов'язаних через державний кордон України.

За версією слідства, мешканець Київської області разом з іншими особами звертався до чоловіків призовного віку, які бажали перетнути державний кордон України, з пропозицією надати підроблені документи, що дозволяють здійснити перетин кордону в умовах воєнного стану. Зокрема, вони пропонували оформити документи щодо багатодітної сім'ї та зареєструвати в системі "Шлях" як водія-волонтера.

Вартість таких "послуг" організатор оцінив у 6-7 тисяч доларів США, залежно від типу підроблених документів. У ході контролю за вчиненням злочину зловмисник був заарештований після отримання частини грошей.

Під час обшуку у фігуранта було виявлено мобільні телефони з інформацією про громадян, які зверталися за незаконними послугами, документи з їхніми персональними даними та готівку.

Вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Тривають досудові слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до злочинної схеми.

Нагадуємо, що в Києві злочинна група адвокатів та лікарів переправляла чоловіків через кордон. Група з п'яти киян, у складі якої були двоє адвокатів, у змові з медпрацівниками підробляли довідки військово-лікарської комісії з діагнозом хвороби, щоб чоловіки призовного віку могли безперешкодно виїхати закордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися