У тіньовий оборот виведено 30 млрд грн: до столичної податкової прийшли з обшуками

ДБР прийшло з обшуками до керівництва Податкової служби Києва

Вранці в середу, 1 лютого, Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками до керівництва Державної податкової служби в Києві. Обшуки проводяться в рамках розслідування ДБР за фактом незаконного привласнення відшкодування ПДВ з державного бюджету. Як повідомляє "Апостроф", цю інформацію підтвердили джерела видання в Державному бюро розслідувань.

Повідомляється, що обшуки проводяться у Оксани Датій, в.о. голови Податкової служби Києва та заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві.

Джерела "Апострофу" зазначають, що обшуки проводять в рамках розслідування ДБР щодо незаконного отримання відшкодування ПДВ з державного бюджету шляхом зловживання владою та службовим становищем з боку співробітників податкових органів. Як наслідок, у тіньовий оборот було виведено понад 30 мільярдів гривень державних коштів.

Нагадуємо, що вчора до "Київводоканалу" прийшли з обшуками у справі про рейдерське захоплення. У приміщеннях ПрАТ АК "Київводоканал" проводилися обшуки слідчою групою Головного слідчого управління Національної поліції України.

Слідчі проводили обшуки у рамках досудового розслідування щодо нежитлових будівель, які перебувають у власності та користуванні "Київводоканалу". Щодо цих будівель "Київводоканалом" подано заяву про вчинення рейдерського захоплення. Реєстрацію майна рейдери провели під іншими номерами шляхом занесення до єдиного державного реєстру на підставі внесення до статутного капіталу певного ТОВ.

Читайте также