Керівницю податкової Києва викрили на багатомільйонних схемах збагачення

Працівники ДБР проводять обшуки за місцем проживання та роботи фігурантки

Співробітники ДБР викрили керівницю податкової Києва на багатомільйонних схемах збагачення. Загальна сума необґрунтованих активів посадовиці становить близько 1,4 мільйона доларів США. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передають "Коментарі".

Виконуюча обов'язки начальника київської податкової, зловживаючи владою та службовим становищем, приймала рішення про невідповідність критеріям ризиковості платників податків для багатьох компаній. Зокрема, вона є головою Комісії з питань зупинення реєстрації накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління Державної податкової служби м. Києва.

Фігурантка разом з іншими членами Комісії приймала рішення про дотримання або невідповідність критеріям ризиковості платників податків без жодних правових підстав, що спричинило серйозні наслідки.

Крім того, за оперативними даними, жінка використовувала своїх довірених осіб для штучного завищення валових витрат окремих підприємств, ведення бізнесу без реєстрації ФОП та подання недостовірних даних про доходи.

За експертними оцінками, у тіньовий обіг потрапило понад 15 мільярдів гривень. В іншому епізоді ГУ ДПС Києва було задіяно в схемі незаконного отримання відшкодування ПДВ, в результаті якої в тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд грн.

Оперативники ДБР також вивчають спосіб життя виконуючої обов'язки начальника київської податкової, що не відповідає її офіційному рівню доходів. Вона володіє трьома квартирами в Києві загальною вартістю близько 1 млн доларів США і будинком під Києвом вартістю близько 200 тисяч доларів, має дві машини вартістю близько 150 тисяч доларів.

Загальна сума необґрунтованих активів посадовиці становить приблизно 1,4 мільйона доларів США.

Вранці в середу, 1 лютого, Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками до керівництва Державної податкової служби в Києві. Обшуки проводяться в рамках розслідування ДБР за фактом незаконного привласнення відшкодування ПДВ з державного бюджету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися