Співробітник Укроборонпрому в Києві виявився російським агентом

СБУ затримала фігуранта, який працював на російську воєнну розвідку

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла витоку секретної інформації з одного з провідних держпідприємств, що входить до структури Укроборонпрому. Про це повідомляє СБУ, передають "Коментарі".

У результаті спецоперації в Києві затримали російського агента, який отримав вороже завдання працювати на українську оборонну компанію для збору інформації для країни-агресора. Співробітники СБУ викрили його на ранніх етапах розвідувально-підривної діяльності та задокументували його злочинну діяльність.

Відомо, що фігурант таємно збирав інформацію про наявну українську зброю, яка постачалася до підрозділів Збройних сил на східному та південному фронтах. 

Крім того, зловмисник готував для загарбників "звіти" про наслідки ракетних ударів окупантів по Києву. Для цього він їздив містом і знімав на фото та відео зовнішній вигляд української інфраструктури після обстрілів.

Ворожий агент передавав інформацію через анонімні повідомлення працівнику ГУ міжнародного військового співробітництва міноборони російської федерації. Російський чиновник інформував представників військової розвідки окупантів про отримані дані.

Під час проведення обшуків у затриманого виявлено засоби зв'язку з матеріалами, що підтверджують його злочинну діяльність.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили обвинуваченому про підозру у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану. Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також СБУ викрила керівництво Департаменту міграційної поліції на масштабних схемах "кришування" проституції. Щомісячні "прибутки" організаторів нелегального бізнесу становили понад 50 млн грн. У Києві затримали заступника начальника Департаменту міграційної поліції, керівника відділу профільного підрозділу столичної поліції та ще 12 членів злочинної групи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися