СБУ викрила організаторів рейдерського захоплення "Бучаводоканалу"

СБУ повідомила про підозру організаторам рейдерського захоплення

Служба безпеки встановила всіх учасників спроби рейдерського захоплення комунального підприємства "Бучаводоканал" у Київській області. Про це повідомляє СБУ, передають "Коментарі".

Повідомляється, що серед організаторів злочину були керівники місцевого добровольчого формування.

У серпні минулого року десять озброєних добробатівців незаконно проникли на об'єкт водопостачання, комунальним власником якого є Бучанська міська рада. 

Увійшовши до приміщення, нападники заблокували пересування чотирьох працівників. Вони погрожували їм фізичною розправою і не дозволяли комунальникам обслуговувати водонапірний пункт та насоси, тим самим порушуючи водопостачання міста.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів, у штаб-квартирі добровольчого формування та в приміщенні Ірпінської міської ради правоохоронці виявили незареєстровану автоматичну зброю та понад 250 патронів різного калібру.

Наразі трьом особам, причетним до рейдерського захоплення, оголошено про підозру у незаконному позбавленні волі або викраденні людини.

Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію дій зловмисників щодо захоплення державних та громадських будівель і приміщень, а також про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Розслідування триває з метою притягнення всіх винних до відповідальності.

Нагадуємо, що до "Київводоканалу" прийшли з обшуками у справі про рейдерське захоплення. Слідчі проводять досудове розслідування щодо нежитлових будівель, які перебувають у власності та користуванні "Київводоканалу". Щодо цих будівель "Київводоканалом" подано заяву про вчинення рейдерського захоплення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися