У Києві чоловік покурив на балконі і спалив десять квартир

У Києві судитимуть чоловіка, який порушив вимоги пожежної безпеки

У Києві судитимуть чоловіка, який порушив вимоги пожежної безпеки. Пожежа почалася, коли місцевий мешканець залишив недопалок на своєму балконі, що призвело до пошкодження 10 квартир у будинку. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Влітку минулого року до Дніпровського управління поліції надійшов виклик про пожежу у багатоповерхівці на вулиці Івана Микитенка. На місце події швидко прибули пожежники, карети швидкої допомоги та співробітники поліції.

Поліцейське розслідування на місці події показало, що пожежа почалася з балкона квартири на першому поверсі і поширилася на вищі поверхи та сусідній під'їзд. Пожежники загасили полум'я і врятували 10 осіб. Одна жінка намагалася самотужки врятуватися від вогню і випала з вікна третього поверху, отримавши травми середньої тяжкості.

Оперативно-розшукові заходи показали, що причиною пожежі став власник квартири на першому поверсі, який пішов спати, залишивши недопалок на балконі. В результаті було пошкоджено 10 квартир і одне приміщення загального користування в будівлі. Розслідування показало, що загальна сума матеріальних збитків, завданих пожежею, перевищила мільйон гривень.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та спричиненні пожежі, що призвело до шкоди здоров'ю людей і матеріальних збитків. Стаття передбачає штраф до 4020 мінімальних неоподатковуваних мінімумів доходу, виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років чи позбавлення волі на той самий строк.

Нагадуємо, що в центрі Києві сталася масштабна пожежа на СТО. Загорілось одноповерхове приміщення станції технічного обслуговування, де зберігалась літня гума від автомобілів клієнтів. Пожежу на площі 70 квадратних метрів гасили майже два десятки пожежників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися