Києву повернули незаконно відчуджені землі оборони

Робота щодо захисту інтересів держави за фактами протиправного вилучення земель оборони триває

У Києві попереджено відчудження земель оборони вартістю понад 137,8 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, передають "Коментарі".

У 2006 році державна та приватна компанії підписали договір, який передбачав зміну цільового призначення та вилучення 3,1 га землі військового містечка в Києві, що суперечить вимогам Земельного кодексу України та Закону "Про використання земель оборони".

Прокуратура звернулася до Господарського суду міста Києва з метою захисту інтересів держави, встановивши достатні та обґрунтовані підстави для вжиття заходів представницького характеру.

Суд першої інстанції прийняв позов прокуратури про визнання договору недійсним, але відмовив у задоволенні позовних вимог, зробивши помилковий висновок про сплив строку позовної давності.

Прокурори спецпрокуратури оскаржили рішення суду першої інстанції в апеляційному суді.

Другого лютого за результатами апеляційного розгляду було скасовано рішення суду першої інстанції. Апеляційна скарга та доводи спецпрокуратури були задоволені в повному обсязі.

За принципової позиції прокуратури попереджено незаконне відчуження з державної власності 3,1 га земель оборони орієнтовною вартістю 137 863 532,75 гривень.

25 січня 2023 року спецпрокуратура також запобігла відчудженню земель ще одного військового містечка у Києві вартістю понад 59,8 млн грн.

Нагадуємо, що Києву повернули незаконно захоплену гідроспоруду на Дніпрі. Київській міській прокуратурі вдалося скасувати рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду вздовж річки Дніпро у столиці площею майже 3 500 квадратних метрів та вартістю понад 142 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися