Київські компанії дружини Медведчука викрили на фінансуванні російських окупантів (ФОТО)

Що відомо про схему

Компанії дружини підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука Оксани Марченко викрили на фінансуванні російських окупантів. Про схему розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними СБУ, Оксана Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в окупованій Ялті. Ці компанії переводили мільйонні суми на рахунки російських силових структур в окупованому Криму.

"Ці компанії платили рашистам нібито за "охорону нерухомості Медведчука" на території півострову. Крім цього, бізнес-структура Марченко регулярно поповнювала російський бюджет у вигляді сплати "податків і зборів", — Заявили в СБУ.

Загальна сума здійснених платежів на користь російських окупантів становить понад 50 мільйонів гривень.

"Для реалізації схеми Оксана Марченко зареєструвала у Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів. Для його створення задіяла активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві. Потім "кримська" фірма підписала відповідні "охоронні" угоди зі структурами росгвардії та мвд рф", — розповіли в СБУ.

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну компанія Марченко продовжила фінансувати окупантів. Під час проведених обшуків на об’єктах нерухомості дружини Медведчука, офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів співробітники СБУ виявили речові докази, зокрема — документи, комп’ютери, флешки та мобільні телефони, а також печатки та банківські картки.

Дружині Медведчука Оксані Марченко та очільниці афілійованої фірми у Криму повідомили про підозру у фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Підозрюваним загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що слідчі Служби безпеки України почали досудове розслідування щодо проросійської журналістки, яка працювала на телеканалах підозрюваного у державній зраді олігарха та кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Нагадаємо, кума Путіна Віктора Медведчука затримали працівники Служби безпеки України торік під час спецоперації. Медведчук мав перебувати у Києві під домашнім арештом за рішенням суду. Проте наприкінці лютого стало відомо, що політик втік з-під арешту, його місцезнаходження було невідомо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Серегин

9 лютого 2023, 10:42

Мымра! Если даже не сказать- уебище!

Олександр

7 лютого 2023, 20:02

Красуня!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися