Мешканців столичного регіону викрили на проросійській пропаганді

Обвинувальні акти відносно киянина та мешканця Київської області направлено до суду для розгляду по суті

Двох мешканців столичного регіону судитимуть за виправдовування дій окупантів та поширення російської пропаганди. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох громадян України за поширення інформації, яка виправдовує, визнає правомірною та заперечує збройну агресію Російської Федерації проти України.

За версією слідства, після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну мешканець Києва та чоловік, який проживає в Київській області, використовували свої акаунти в соціальних мережах для поширення матеріалів, які підтримували країну-агресора та виправдовували її жорстокі дії проти України.

Підозрювані розміщували на своїх сторінках проросійські відео, зокрема відео блогера-мільйонника, який веде інформаційну війну проти України та поширює російську пропаганду і фейки.

Результати судової лінгвістичної експертизи підтвердили, що тексти опублікованих матеріалів та відеороликів мають пропагандистський характер і спрямовані на визнання правомірною та виправдання збройної агресії Росії проти України.

За результатами досудового розслідування обвинувачення проти фігурантів були передані до суду для розгляду справи по суті.

Нагадуємо, що у Києві посадовиця закликала до повалення державної влади. Встановлено, що жінка поширювала у мережі публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні, розпалювала національну ворожнечу та виправдовувала дії російських загарбників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

7 лютого 2023, 23:01

Чет это как-то странно... Статья хоть политическая будет? Или повестку в военкомат дадут?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися