Киянин надавав окупантам координати для ударів по столиці

15 років за ґратами проведе зрадник, який коригував удари по Києву з "Градів" і "Смерчів"

За матеріалами СБУ зрадник, який координував удари по Києву з "Градів" і "Смерчів", проведе у в'язниці 15 років. Служба безпеки зібрала вагомі докази причетності ще одного поплічника рашистів, який коригував прицільні ракетні удари по столиці на початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє СБУ, передають "Коментарі".

Саме за "наводкою" фігуранта минулого березня російські окупанти обстріляли один із районів столиці з реактивних систем залпового вогню "Град" і "Смерч". Внаслідок обстрілу двоє людей загинули та четверо отримали поранення.

Того ж місяця співробітники СБУ затримали зловмисника за місцем його проживання. Суд покарав його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, йдеться в повідомленні СБУ.

За даними слідства, зрадником виявився житель Святошинського району Києва, який підтримав збройну агресію Російської Федерації. Щоб допомогти окупантам, він створив публічний Telegram-канал, де публікував координати базування українських військових та розташування об'єктів критичної інфраструктури.

Серед активних користувачів цього інтернет-ресурсу – члени окупаційних угруповань РФ, які за допомогою оприлюдненої інформації вели ракетно-артилерійські обстріли Києва. Крім того, зловмисник закликав громадян до підтримки російських нападників через соціальні мережі та виправдовував їх воєнні злочини.

Під час обшуку в його квартирі правоохоронці знайшли електронні файли зі списками та координатами українських військових об'єктів.

На підставі зібраних доказів суд визнав ворожого поплічника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. СБУ наголошує на невідворотності покарання за злочини проти України.

Нагадуємо, що у Києві за матеріалами Державного бюро розслідувань засуджено матроса-зрадника з Криму, який потрапив у полон на Херсонщині.

Джерело: https://t.me/SBUkr/7016


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися