У Києві затримали детектива за прикриття грального бізнесу

ДБР затримало детектива БЕБ за "кришування" грального бізнесу в столиці

За сприяння внутрішньої безпеки БЕБ співробітники ДБР затримали детектива територіального управління Бюро економічної безпеки у Києві. Він "кришував" гральний бізнес за незаконну грошову винагороду, повідомляє Державне бюро розслідувань.

ДБР розслідувала провадження щодо організованого злочинного угруповання, яке займалося незаконним гральним бізнесом у столиці. Під виглядом проведення лотерей злочинною групою відкривалися нелегальні гральні зали.

Під час розслідування співробітники ДБР виявили, що детектив БЕБ "консультував" злочинців у забезпеченні безперешкодної роботи за щомісячну плату в розмірі 1,2 тисячі доларів США. Раніше фігурант працював в іншому правоохоронному органі, де займався саме боротьбою з незаконним гральним бізнесом, але вирішив перенести "підробіток" на нову роботу.

Співробітники ДБР затримали детектива БЕБ при отриманні ним чергової щомісячної винагороди у розмірі 1200 доларів США.

Зловмиснику повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди та бездіяльності працівника правоохоронного органу щодо незаконної діяльності, пов'язаною з організацією чи проведенням азартних ігор та лотерей.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Крім того, проведено 13 обшуків за адресами фігурантів та в нелегальних гральних закладах у Києві. Співробітники ДБР вилучили значні суми готівки, чорнові записи та комп'ютерну техніку.

Нагадуємо, що СБУ викрила керівництво Департаменту міграційної поліції на масштабних схемах "кришування" проституції. Щомісячні "прибутки" організаторів нелегального бізнесу становили понад 50 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися