У Києві викрили посадовця МОЗ, який допустив на ринок небезпечний препарат

Слідчі поліції Києва повідомили про підозру колишньому посадовцю МОЗ

Слідчі київської поліції повідомили про підозру колишньому посадовцю Міністерства охорони здоров'я. Фігурант погодив надходження на внутрішній ринок України лікарського засобу зі Східної Азії, всупереч негативним висновкам Державного експертного центру. Про це повідомляє поліція Києва.

Слідчі проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення встановленого порядку державної реєстрації лікарських засобів відповідною посадовою особою МОЗ України.

За результатами проведення комплексу слідчих заходів, правоохоронці встановили, що 34-річний чоловік, який був генеральним директором фармацевтичного забезпечення МОЗ України та співголови постійної робочої групи з державної реєстрації лікарських засобів, у червні 2021 року погодив реєстрацію та допуск на ринок препарату зі Східної Азії.

Згідно з нормативно-правовим актом МОЗ встановлено відповідний порядок, згідно з яким реєстраційне посвідчення на лікарський засіб видається за погодженням з Державним експертним центром. Проте, незважаючи на те, що підозрюваний достеменно знав, що спеціалісти центру не рекомендували реєструвати зазначений препарат через велику кількість виявлених порушень, фігурант випустив його на ринок всупереч чинному законодавству.

Чоловіку повідомили про підозру. Триває досудове розслідування. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Нагадуємо, що посадовців Київводоканалу підозрюють у привласненні бюджетних коштів під час закупівлі насосів.

Читайте также