У Києві затримали російського поплічника у лавах Червоного Хреста

Колаборант намагався втекти від правосуддя, ховаючись у лавах Червоного Хреста

СБУ затримала у Києві колаборанта, який намагався втекти від правосуддя, ховаючись у лавах місцевого представництва Червоного Хреста. Фігурант був у розшуку за добровільну співпрацю з російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях на сході України, повідомляє СБУ.

Зловмисником виявився колишній начальник створеного окупантами "управління пенсійного фонду лнр у Новопсковському районі". Ще минулого року співробітники СБУ викрили зловмисника, задокументували його злочинну діяльність і оголосили його у розшук.

Українська спецслужба встановила, що зловмисник таємно прибув до столиці, де намагався "легалізуватися", ставши волонтером місцевого представництва Товариства Червоного Хреста України.

Під час "працевлаштування" в гуманітарну установу колаборант представився переселенцем з Луганської області та приховав факт співпраці з окупантами. Надалі він планував втекти від правоохоронців за кордон, видавши себе за члена міжнародного волонтерського руху, проте СБУ завадила його планам.

За матеріалами слідства, підозрюваний - житель Луганської області, який допомагав російським загарбникам у війні проти України на початку повномасштабного вторгнення.

Перебуваючи на "посаді", він виконував російські вказівки щодо поширення кремлівського режиму на територію регіону. Зловмисник брав участь у запровадженні "рубльової зони" на Луганщині через виплату пенсій.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру у колабораційній діяльності. Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що у Київській області викрили чергового фаната Росії та СРСР. Під час перевірки мобільного телефону чоловіка виявлено фотографії радянської символіки та повідомлення проросійського характеру.

Читайте также