У Києві фальшивий співробітник СБУ ледь не збагатився на півмільйона доларів

У Києві шахрай видавав себе за співробітника Служби безпеки України

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо чоловіка, який видавав себе за співробітника СБУ. Фігурант пообіцяв власникам одного з підприємств у Києві, що домовиться з керівництвом СБУ та РНБО про те, щоб їх компанія не потрапила до санкційного списку РНБО. Шахрай оцінив свої "послуги" у 500 тисяч доларів США, повідомляє ДБР.

Підприємство, якому шахрай запропонував свою "допомогу", займалося виробництвом металообробних верстатів. Донедавна до його складу входив громадянин Російської Федерації, депутат так званої держради республіки Крим.

Після початку повномасштабної російської агресії компанія звільнила росіянина, але почала шукати радника щодо потенційних ризиків все ж таки потрапити до санкційного списку РНБО України. Як тільки шахрай дізнався по пошук підприємством консультанта, він зв'язався з керівництвом компанії та запропонував свої "послуги".

Фігуранта затримали та взяли під варту в жовтні під час отримання ним першого траншу в розмірі 250 тисяч доларів США. Також з'ясувалося, що чоловіка розшукували за підозрою в умисному вбивстві за попередньою змовою групою осіб.

Зловмиснику інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах, використання завідомо підроблених документів та самовільне присвоєння владних повноважень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадуємо, що в Києві затримали російського поплічника у лавах Червоного Хреста. Фігурант був у розшуку за добровільну співпрацю з російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях на сході України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися