У Київській області благодійний фонд розробив злочинну схему

Мешканець Київської області розробив схему з переправлення чоловіків через державний кордон

У Київській області викрили керівника благодійного фонду, який просив 7,5 тисяч доларів за перетин кордону України чоловіками призовного віку. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури викрито керівника благодійного фонду та повідомлено йому про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон України.

Слідство встановило, що в умовах воєнного стану житель Київської області розробив злочинний план з переправлення через кордон військовозобов'язаних чоловіків. Для маскування своєї протиправної діяльності він створив благодійний фонд і орендував приміщення для зустрічей з громадянами, які бажали скористатися його "послугами".

Злочинні послуги він оцінив у суму від 6 до 7,5 тисяч доларів США. За цю суму підозрюваний обіцяв внести відповідну інформацію в систему "Шлях" для організації виїзду за кордон за підробленими довідками волонтера.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта та за місцем здійснення протиправної діяльності виявлено готівку, мобільні телефони, комп'ютерну техніку з даними громадян, які зверталися до нього за "послугою".

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Інших причетних до злочину осіб встановлюють.

Нагадуємо, що в Києві затримали російського поплічника у лавах Червоного Хреста. Фігурант був у розшуку за добровільну співпрацю з російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях на сході України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися