У Києві викрили чергового проросійського пропагандиста

Киянин створював відео на підтримку окупаційної влади

Столичними слідчими завершено досудове розслідування щодо чоловіка, який підтримував окупаційну владу та зберігав гранату в себе вдома. Поліція викрила колаборанта через його пропагандистські відеоролики в Інтернеті та знайшла боєприпас в його помешканні. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Восени минулого року поліція затримала чоловіка, який створив канал на YouTube, де розміщував проросійські відео. Зловмисником виявився 40-річний киянин.

Правоохоронці провели низку експертиз у зв'язку з виявленням відеоматеріалів, які містили публічні заклики до громадян України не брати участь у бойових діях проти російської окупаційної армії. Крім того, боєприпас, знайдений в помешканні підозрюваного під час обшуку, направили на експертне дослідження. За результатами проведених заходів слідчі повідомили чоловікові про підозру у скоєнні злочинів.

Поліція завершила досудове розслідування та скерувала матеріали кримінальних проваджень, розпочатих за фактами колабораційної діяльності та незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами, до суду для прийняття рішення по суті. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що у Києві затримали російського поплічника у лавах Червоного Хреста. Фігурант був у розшуку за добровільну співпрацю з російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях на сході України.

Читайте также