Викрито окупанта, який під Києвом жорстоко катував українців у підвалі

Загарбник катував двох колишніх учасників АТО під час окупації Київської області

Сержант Міноборони РФ, який катував колишніх учасників АТО під час окупації Київської області, постане перед судом. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що під час тимчасової окупації села Катюжанка Вишгородського району у лютому-березні 2022 року підозрюваний, будучи на посаді водія стрілкового взводу, проводив обшуки у будинках населеного пункту.

Озброєний загарбник незаконно затримав двох чоловіків, колишніх учасників АТО. Він погрожував їм вбивством і вимагав інформацію про розташування позицій українських військових, місцеперебування учасників АТО, правоохоронців та проукраїнськи налаштованих цивільних осіб.

Російський військовослужбовець змусив чоловіків піти до підвалу місцевої школи, де була кімната для катувань незаконно затриманих українців. Там протягом кількох днів потерпілих незаконно допитували, вибиваючи з них інформацію, вигідну окупаційним військам. Їм погрожували розстрілом, били, катували, позбавляли їжі та води.

У порядку спеціального досудового розслідування до суду направлено обвинувальний акт стосовно фігуранта за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Нагадуємо, що у Києві затримали російського поплічника у лавах Червоного Хреста. Фігурант був у розшуку за добровільну співпрацю з російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях на сході України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


патріот

15 лютого 2023, 13:42

рыло де?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися