У Києві прикрили канал перевезень до окупованих Донецька та Криму (ФОТО)

Що відомо про нелегальну схему

У Києві ліквідували канал нелегальних перевезень до окупованих Криму і Донецька. Про схему розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, співробітники СБУ заблокували канал незаконного переправлення людей до тимчасово окупованих районів України та у зворотному напрямку. Маршрут пролягав через країни Європи, а далі — в Росію. "Перевізники" заїжджали у тимчасово окуповані регіони України з території РФ. Це є незаконним перетином державного кордону України.

Для безперешкодного проїзду по території країни-агресора перед кордоном з РФ водій пересаджував пасажирів у інший автобус на російських номерах. Цей транспортний засіб також належав компанії фігуранта кримінальної справи.

Вартість такого "квитка" становила 250 євро в одну сторону. Щотижня ділки перевозили десятки клієнтів, зазначили в СБУ. Частину одержаних прибутків організатори "рейсів" перераховували до бюджету терористичної організації "ДНР" у вигляді "податків".

Слідство встановило, що до організації каналу нелегальних перевозок причетний керівник столичного підприємства. До цього чоловік залучив двох своїх синів, які перебувають за кордоном. Для нелегальних перевезень ділки використовували шість автобусів. Під час обшуків в офісі та за місцем проживання організатора схеми знайшли бортові журнали, маршрутні листи, мобільні телефони та інші речові докази.

Організатору та одному зі спільників повідомлено про підозру у незаконному переправленню осіб через державний кордон України. На автобуси, що були залучені до нелегальних перевезень, наклали арешт. Розслідування триває.

Джерело: https://t.me/SBUkr/7155


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися