У Києві прокремлівський блогер знімав фейки для ток-шоу Соловйова

Сюжети блогера регулярно використовували російські спецслужби та кремлівські пропагандисти

СБУ повідомила про підозру прокремлівським блогерам, які дискредитували українську армію та готували фейки для ток-шоу Соловйова. Підозрюваними є троє осіб, серед яких - блогер з Києва. Про це повідомляє СБУ.

Доведено, що зловмисники активно поширювали неправдиві новини про внутрішньополітичну ситуацію в Україні та дискредитували Сили оборони. Для поширення деструктивного контенту блогери використовували власні інтернет-ресурси, тісно пов'язані з російськими спецслужбами та підконтрольними їм ботофермами.

У результаті слідчих дій у Києві одному з столичних блогерів було повідомлено про підозру у поширенні неправдивої інформації про матеріально-технічне забезпечення Збройних сил України.

Для "розгону" неправдивих матеріалів блогер використовував підконтрольне йому видання "UPN", зокрема однойменний YouTube-канал.

Встановлено, що сюжети цього прокремлівського блогера регулярно використовуються російськими спецслужбами та кремлівськими пропагандистами для підготовки та проведення ворожих інформаційних диверсій.

Крім того, підозрюваний також причетний до спроби організації проплачених "акцій протесту" у Києві, спрямованих на розхитування внутрішньої ситуації в столиці.

На підставі зібраних доказів фігурант підозрюється за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю);

- ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Нагадуємо, що в Києві Служба безпеки України виявила чергового адміністратора проросійського пропагандистського ресурсу.

Читайте также