У Києві блогер обікрав ЗСУ на сотні тисяч гривень (ФОТО)

Подробиці розповіли в поліції

У Києві викрили блогера, який привласнив донати на Збройні сили України. Про це розповіли в столичній поліції, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що 24-річний киянин розміщував відео розважального характеру, а також вів прямі трансляції на різних каналах та інтернет-платформах, за що глядачі сплачували кошти. Щоб вивести гроші на власні рахунки, він користувався сайтом, який забирав певний відсоток від заробітку на потреби ЗСУ. Шахрай виявив вразливість програмного забезпечення цього сайту та отримав несанкціонований доступ до його віртуального гаманця. Таким чином блогер вивів звідти майже 340 тисяч гривень, які збирали на потреби військових.  

Киянина викрили у скоєнні 33 злочинних епізодів шахрайства. За фактом шахрайства шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки блогеру повідомили про підозру. Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Чоловіку загрожує до восьми років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що староста селища Озера Гостомельської громади надав російським окупантам маршрути доріг для наступу на Київ. На початку повномасштабного вторгнення в Україну зрадник підтримав російських загарбників та запропонував їм свою допомогу. Торік посадовець зорієнтував на місцевості російських окупантів під час їхнього наступу на Київ. Саме він надав росіянам маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку столиці через Гостомель та Мощун.

Нагадаємо, що у Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

Читайте також, що у київському монастирі затримали прокремлівського блогера

Читайте также