Посадовці "Київводоканалу" підуть під суд за розкрадання грошей на закупівлі насосів

Що відомо про схему розкрадання бюджетних коштів

Посадовців "Київводоканалу" судитимуть за привласнення бюджетних коштів під час закупівлі насосів. Про це заявили в Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, до організації схеми з розкрадання грошей причетні посадові особи "Київводоканалу" та керівник підприємства-підрядника. Суму завданих збитків оцінюють у два мільйони гривень.

Слідство встановило, що для привласнення бюджетних коштів посадовці столичного водоканалу забезпечили перемогу в тендері на закупівлю глибинних насосів підконтрольному підприємству, з яким уклали договір. Це зробили, попри те, що фірма запропонувала ціни значно вище за ринкові. Різницю у два мільйони гривень учасники оборудки розподілили між собою.

Двом посадовцям "Київводоканалу" та керівнику підприємства-постачальника повідомили про підозри. За привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Наразі обвинувальний акт відносно учасників схеми скеровано до суду для розгляду по суті. Слідство щодо інших епізодів розкрадання коштів "Київводоканалу" триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

Нагадаємо, що у Києві повідомили про підозру директору столичного підприємства за привласнення держмайна на мільйони гривень. Бізнесмен уклав договір з Департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України. Підприємець мав закупити 50 тон мастильних засобів для техніки спеціального призначення. Бізнесмен придбав мастила, що не відповідають вимогам ДСТУ. Загальна сума, якою підприємець заволодів злочинним шляхом, становить 12,6 мільйонів гривень

Читайте також, як столичний митник накрав товарів на десятки мільйонів гривень.

Читайте также