У Київській області незаконно знищували ліс

У Київській області виявили порушення вимог природоохоронного законодавства

Збитки на суму 735 тисяч гривень, завдані незаконною вирубкою лісу в Київській області, повернуть до державного бюджету. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури домоглися у суді відшкодування 735 тисяч гривень збитків, завданих незаконною вирубкою дерев.

Під час заходів представницького характеру прокуратура виявила порушення вимог природоохоронного законодавства. Невстановлені особи незаконно зрубали 114 дерев породи граб, ясен та клен у лісовому господарстві на території Тетіївської міської ради.

Це правопорушення сталося через неналежне виконання постійним лісокористувачем своїх обов'язків щодо охорони лісових ресурсів. Це стало підставою для прокуратури вимагати відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому середовищу.

Господарський суд Київської області задовольнив позов прокуратури та зобов'язав постійного лісокористувача сплатити державі 735 тисяч гривень у вигляді відшкодування завданих збитків.

Нагадуємо, що підприємство в Дарницькому районі Києва та акціонерне товариство у Київській області зобов'язали сплатити кошти до бюджету за самовільне спецводокористування.

Читайте также