Суд покарав ексглаву аеропорту "Бориспіль", який зловживав владою

Колишнього керівника аеропорту визнано винним у зловживанні службовим становищем

Колишнього керівника Міжнародного аеропорту "Бориспіль" засуджено до п'яти років позбавлення волі. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У період з 2014 по 2019 роки керівник держпідприємства та начальник служби орендних відносин передавали приміщення суб'єктам підприємницької діяльності на підставі договорів оренди. Однак з'ясувалося, що вказане майно належить Міністерству інфраструктури України, і лише Фонд державного майна України мав право передавати його в оренду на підставі відповідної конкурсної процедури.

Незважаючи на це, держслужбовці порушили чинне законодавство та незаконно передавали приміщення підприємцям за заниженою ціною, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму понад 15,7 млн грн.

Суд покарав колишнього керівника Міжнародного аеропорту "Бориспіль" до п'яти років позбавлення волі з трьома роками позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, а також штрафом у розмірі 8 500 гривень.

Начальника служби орендних відносин засуджено до чотирьох років позбавлення волі з трьома роками позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, а також винесено штраф в розмірі 8 500 грн.

Нагадуємо, що заступнику голови однієї з міських рад Київської області повідомили про підозру в хабарі за оренду земельної ділянки. Затримали посадовця у службовому кабінеті під час отримання грошової "винагороди".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися