У Києві судитимуть топ-посадовців окупаційної влади (ФОТО)

Судитимуть топ-чиновників окупаційної влади Запорізької області та екскерівника ПрАТ "Мелітопольгаз"

У Києві судитимуть топ-посадовців окупаційної влади Запорізької області та колишнього керівника "Мелітопольгазу". Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Прокуратура завершила спеціальне розслідування та скерувала до суду обвинувальні акти стосовно п'ятьох так званих топ-посадовців окупаційної влади Запорізької області, а саме "председателя Совета министров ВГА Запорожской области", двох його заступників, "министра промышленности и энергетики", а також генерального директора "ГУП Мелитопольгаз". Їх звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та наданні допомоги країні-агресору.

За інформацією слідства, у березні 2022 року російські війська окупували частину території Запорізької області, в тому числі місто Мелітополь, і створили "Военно-гражданскую администрацию Запорожской области", "Совет министров ВГА Запорожской области" та інші фейкові державні органи.

Столична прокуратура задокументувала злочинну діяльність трьох росіян та двох українців, які обіймали керівні посади в окупаційних органах влади, організовували та контролювали роботу цих фейкових державних органів. Вони також вживали заходів для незаконного відчуження майна українських підприємств та захоплення об'єктів інфраструктури на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Зокрема, відповідно до злочинних наказів окупаційної влади, мережа електропостачання та газорозподільна мережа на тимчасово окупованій території Запорізької області були відключені від української системи та в подальшому інтегровані в російську систему.

За результатами розслідування до суду було передано обвинувачення стосовно трьох громадян Росії за дії, що загрожують територіальній цілісності та недоторканності України. Ще двох громадян України обвинувачують у пособництві державі-агресору.

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що російський військовий постане перед судом за вбивство двох цивільних осіб, які були застрелені в спину біля села Мрія Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися