У Києві викрили чергового прихильника комунізму (ФОТО)

Киянин публічно використовував символіку комуністичного тоталітарного режиму

Киянина підозрюють у поширенні та публічному використанні комуністичної символіки. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва повідомлено про підозру киянину у поширенні та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму.

За даними слідства, підозрюваний систематично поширював через свою сторінку у соціальній мережі публікації, що містять пропаганду комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки.

Так, у період з листопада по грудень 2022 року чоловік розміщував публікації, що містять зображення герба СРСР, портретів керівників комуністичного режиму та листівки з нагоди радянських свят, супроводжуючи їх особистими коментарями.

Використання та поширення таких матеріалів заборонено Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Чоловіку можуть обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадуємо, що в Київській області викрили чергового фаната Росії та СРСР. Під час перевірки мобільного телефону чоловіка виявлено фотографії радянської символіки та повідомлення проросійського характеру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися