У Київській області викрили осіб, які допомагали російським бізнесменам

У Київській області судитимуть державних реєстраторів

У Київській області судитимуть двох державних реєстраторів, які змінювали дані в електронній системі на користь резидентів Росії. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори скерували до суду обвинувальні акти стосовно державних реєстраторів за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних систем.

Слідство встановило, що обвинувачені, за попередньою змовою, вносили до реєстру неправдиві відомості про частки резидентів Росії у статутних капіталах товариств. Для уникнення санкцій кінцевими бенефіціарами юридичних осіб були вказані громадяни України.

Обвинувачена, яка раніше була позбавлена права працювати з Єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, підшукувала осіб, які потребували її послуг. Всі зміни в інформаційній системі вносилися за допомогою ключа її напарника. 

Дії обвинувачених дозволили уникнути примусового вилучення майна компаній, що працюють в Україні та належать громадянам Росії.

Нагадуємо, що поліція Києва повідомила директорам комунальних підприємств про підозру у розтраті державних коштів, виділених на благоустрій парків.

Службовці за сприяння директорів підрядних підприємств привласнили та витратили близько 5 мільйонів гривень з державного бюджету під час робіт з відновлення парків відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися