У Києві злочинне угруповання продавало підроблені ліки для онкохворих

У столиці заблокували схему ввезення і продажу в Україні оптових партій підроблених лікарських засобів

У Києві Служба безпеки України ліквідувала масштабний канал імпорту та збуту оптових партій фальсифікованих ліків для онкохворих. Про це повідомляє СБУ, передають "Коментарі".

У результаті слідчо-оперативних дій у Києві СБУ встановила організатора та трьох учасників злочинного угруповання, яке організувало злочинну схему.

У зловмисників вилучено 40 коробок фальсифікованих ліків на загальну суму понад 50 мільйонів гривень. Експертизи підтвердили, що вилучені препарати мають ознаки фальсифікату та не відповідають характеристикам, зазначеним в інструкції "виробника".

За інформацією слідства, підроблені препарати онкологічної групи зловмисники ввозили в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Незаконно ввезену продукцію зберігали в антисанітарних умовах на орендованих складах у столиці.

Потім фальсифікат продавали хворим через два спеціально створені інтернет-магазини, якими керували учасники угруповання. Зловмисники отримували оплату через банківські картки, які належали їх родичам та підставним особам, та доставляли продукцію своїм клієнтам через популярні поштові сервіси.

Наразі всім учасникам злочинної групи обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Крім того, перевіряється причетність понад 10 лікарів-онкологів, у тому числі іноземних, до постачання фальсифікованих препаратів організаторам схеми та розповсюдження їх серед пацієнтів.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадуємо, що столичні правоохоронці викрили шахрайську схему, в рамках якої зловмисники виманювали у громадян гроші під приводом евакуації з гарячих точок.

Вразливе та безвихідне становище потерпілих зловмисники використовували для того, щоб переконати їх у необхідності внесення 50% передоплати. Після отримання грошей зловмисники обривали подальший контакт і не виконували своїх зобов'язань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

19 березня 2023, 13:25

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom/////////////////////////////////// ==========MU TREBUEM OT PUTINISTICHESKOGO SATANU NEMEDLENNO PRIBUT'' V GAAGU..........KAK DOBRAT''SIA.........1========SAMOLETOM MOSKVA===GAAGA.......2========AVTOZAKOM V NARUCHNIKAX V ZDANIE SUDA NA SKAM''IU OSOBOOPASNUX MESHDUNARODNUX PRESTUPNIKOV..........=======TU DOLSHEN I OBIAZAN PUILO MUGABE PRIBUT'' V GAAGU PREKRASNUI GOROD NAVSEGDA IZOLIRUIUSHII TEBIA PUTINISTICHESKOE NICHTOSHESTVO OT CHELOVECHESKOI TSUVILIZATSUI.........========TU ZACHEM PUTIN UBIL STOL''KO LIUDEI.........TU ZACHEM PUTIN UBIL STOL''KO DETEI........TU ZACHEM PUTIN RASKROMSAL TERRITORII NEZAVISIMUX STRAN.........TU NE DOLSHEN SHUT'' PUTIN NA PLANETE =ZEMLIA=.........=======VECHNAIA TIUR''MA TEBE PUTIN===UBIITSE RODA CHELOVECHESKOGO..........

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися