У Києві шахрай представлявся військовим та ошукував громадян

Викрито шахрая, який ошукав громадян з багатьох регіонів України

У Києві слідчі викрили шахрая, який продавав неіснуючу сільськогосподарську техніку. Зловмисник видавав себе за військовослужбовця та розміщував в Інтернеті оголошення про продаж мотоблоків, квадроциклів і тракторів, але після отримання передплати переставав виходити на зв'язок. Про це повідомляє поліція Києва.

Правопорушником виявився 32-річний мешканець Сумщини. Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні п'яти епізодів злочинів та причетності до 47 аналогічних злочинів у 10 інших регіонах України.

Під час досудового розслідування працівники поліції встановили, що зловмисник з 2020 року розміщував в Інтернеті оголошення про продаж різної сільськогосподарської техніки: мотоблоків, квадроциклів, тракторів тощо. У телефонних розмовах з клієнтами чоловік представлявся військовим або працівником Державної прикордонної служби та домовлявся про купівлю-продаж.

Основною умовою успішної угоди була передплата за доставку транспортного засобу в розмірі 5 000-10 000 тис грн. Оплату потерпілі повинні були здійснити тільки через термінал та на абонентські номери телефонів, які чоловік зазначав у телефонній бесіді. Після отримання грошей зловмисник не виходив на зв'язок. 

Наразі відомо про щонайменше 30 жертв шахрайства, вчиненого цим аферистом. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадуємо, що правоохоронці Київської області викрили мешканця Дніпропетровської області, який оформив кредити на суму понад 2 мільйони гривень на безвісти зниклих військовослужбовців Збройних сил України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися