Собака Київської митниці знайшов небезпечні речовини у відправленні (ФОТО)

Службовий собака столичної митниці спрацював на заборонені речовини

Службовий собака митниці спрацював на наркотики і психотропи, що пересилалися як товари для котів. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Кінологічна команда Київської митниці у складі кінолога Тетяни та бельгійської вівчарки Харді успішно запобігла незаконному пересиланню смоли канабісу та тетрагідроканабінолу у міжнародному експрес-відправленні.

Харді, серед загальної маси міжнародних експрес-відправлень, спрацювала на відправлення, яке прямувало зі США до України, у місто Львів.

Згідно із декларацією, одержувач мав отримати товари для котів, одяг та галантерею.

Однак серед різноманітного мотлоху та кондитерських виробів, які мали відволікти увагу від основного вмісту, було виявлено три баночки з жувальними цукерками, три картриджі для паління електронних сигарет та два фольговані блістери з льодяниками. На всіх них містилися надписи, які свідчили про вміст у них заборонених речовин, тож було прийнято рішення скерувати цукерки та картриджі на експертизу.

Експерти встановили, що рідина в картриджах містить смолу канабісу - особливо небезпечний наркотичний засіб, а льодяники та цукерки - тетрагідроканабінол - особливо небезпечну психотропну речовину.

Митниця склала протокол про порушення митних правил. Цукерки та картриджі вилучено.

Нагадуємо, що київські митники виявили в очищувачі повітря схованку з сигаретами, які українець намагався незаконно відправити до Італії. Стало відомо, що відправник з Кропивницького приховав пачки "Kent", "Marlboro" та "Rothmans" в порожнинах приладу для очищення повітря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися