У Києві шахрайка ошукала родину безвісти зниклого бійця ЗСУ

Шляхом обману жінка заволоділа грошовими коштами родички безвісти зниклого військовослужбовця

У Києві до чотирьох років позбавлення волі засуджено шахрайку, яка ошукала родину безвісти зниклого українського військовослужбовця. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За принципової позиції прокурора Деснянської окружної прокуратури міста Києва до чотирьох років позбавлення волі засуджено 48-річну уродженку Кіровоградської області, яка заволоділа грошима родички безвісти зниклого українського військового.

Так, за матеріалами слідства, у липні 2022 року жінка випадково дізналася, що потерпіла розшукує свого безвісти зниклого племінника, який є військовослужбовцем ЗСУ. Зловмисниця запропонувала жінці допомогу в розшуку її племінника, нібито використовуючи свої зв'язки з поліцією, в обмін на 7 000 гривень.

Потерпіла була введена в оману і віддала гроші шахрайці. Після цього підозрювана перестала виходити на зв'язок, а гроші витратила на власні потреби.

Жінка раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності за шахрайство і вчинила новий злочин, перебуваючи на іспитовому строці.

У судовому засіданні підозрювана визнала свою провину та розкаялася у скоєному. Вироком суду жінку засуджено до чотирьох років і одного місяця позбавлення волі.

Нагадуємо, що правоохоронці Київської області викрили мешканця Дніпропетровської області, який оформив кредити на суму понад 2 мільйони гривень на безвісти зниклих військовослужбовців Збройних сил України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Опанас

22 березня 2023, 20:02

Враховуючи що сьогодні війна, а конкретний випадок особливо цинічний, то малувато.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися