У Києві на одержанні хабаря затримали посадовця НАН України

На одержанні хабаря затримано директора одного із структурних підрозділів НАН України

Директора одного зі структурних підрозділів Національної академії наук України затримали на хабарі. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За матеріалами слідства, посадовець використовував своє службове становище для створення протиправного механізму отримання неправомірної вигоди за оренду приміщень від приватних осіб та представників бізнесу. Механізм передбачав надання в оренду складських та офісних приміщень, що належать державному підприємству, без проведення аукціонів та погодження президії НАН України.

За користування одним із приміщень фігурант вимагав 80 000 гривень на рік. Під час слідства працівники поліції задокументували факт отримання службовцем частини неправомірної вигоди у вигляді щомісячного платежу.

Крім того, у службовому кабінеті директора правоохоронці виявили готівку в сумі близько 80 000 доларів США та 350 000 гривень, джерело походження грошей з'ясовується.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу. Наразі з'ясовується, чи причетні до цього правопорушення інші особи.

Нагадуємо, що в Києві заочно заарештували власника агропромислового холдингу за хабар колишньому керівнику Державної фіскальної служби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

22 березня 2023, 16:26

Гончарука, директора Ін-ту колоїдної хімії і хімії води НАНУ візьміть за яї: хабарник і відвертий сєпар.

Валентина

22 березня 2023, 16:24

кого тільки немає в нашій столиці..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися