У Києві шахрай самовільно заволодів земельною ділянкою

Чоловік шахрайським шляхом привласнив земельну ділянку у столиці

У Києві скеровано до суду обвинувальний акт відносно шахрая, який привласнив земельну ділянку у столиці. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі". 

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно уродженця міста Черкаси, який обвинувачується у шахрайському заволодінні земельною ділянкою у Дарницькому районі Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, за попередньою змовою групою осіб, слідство відносно яких триває, підробив договір дарування земельної ділянки площею 0,6 га, яка знаходиться у Дарницькому районі Києва, згідно якого померла особа начебто подарувала земельну ділянку обвинуваченому.

Використовуючи підроблені документи, зловмисник зареєстрував за собою право власності на вказаний об’єкт нерухомості та у подальшому, з метою одержання прибутку від продажу одержаної у шахрайський спосіб земельної ділянки, відчужив її на користь юридичної особи. 

Вказаними діями потерпілим спричинено шкоду на суму понад 1, 8 млн грн. 

З метою збереження речових доказів у кримінальному провадженні за клопотанням окружної прокуратури на земельну ділянку накладено арешт.

Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що шахрай, який обманним шляхом заволодів земельною ділянкою та двома квартирами у столиці, постане перед судом. Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник придбав завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України та правовстановлюючі документи на земельну ділянку і дві квартири, що належать територіальній громаді столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися