У Київській області викрито злочинну схему збуту підакцизних товарів (ФОТО)

Зловмисники організували на території Київської області продаж контрафактних виробів

На Київщині ліквідовано схему реалізації контрафактних тютюнових та алкогольних виробів на суму понад 12,1 мільйонів гривень. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури припинено злочинну діяльність угруповання, причетного до збуту підакцизної продукції.

За версією слідства, у середині 2022 року зловмисники організували збут контрафактних тютюнових виробів відомих торгових марок без сплати акцизного податку на території Київської області. Вказану продукцію вони постачали з Чернівецької до Київської області, а потім реалізовували через мережу магазинів роздрібної торгівлі.

За результатами санкціонованих обшуків у приміщеннях, де зберігалася та реалізовувалася підакцизна продукція, з незаконного обігу вилучено близько 200 000 пачок тютюнових виробів та рідин для електронних цигарок. Крім того, в результаті обшуків було вилучено понад 1 500 літрів контрафактного алкоголю. Орієнтовна вартість вилучених товарів становить понад 12, 1 мільйонів гривень.

Наразі встановлюються всі обставини протиправної діяльності та причетні до неї особи.

Нагадуємо, що в Києві з 27 березня алкогольні напої в магазинах і торговельних мережах дозволять продавати з 11:00 до 21:00. Це допоможе столичному бізнесу, а також сприятиме збільшенню надходжень до державного та місцевого бюджетів і запобіганню нелегальному обігу алкогольної продукції



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися