У Києві судитимуть чергового прихильника "руського миру" (ФОТО)

Чоловік поширював публікації, у яких виправдовувалась збройна агресія РФ проти України

У Києві судитимуть прихильника "руського миру", який поширював фейки та виправдовував окупантів. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця столиці за поширення інформації, що містить виправдання, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.

За даними слідства, у період з квітня по травень 2022 року підозрюваний використовував свою сторінку в забороненій в Україні соціальній мережі для поширення серед необмеженого кола користувачів текстових повідомлень та зображень, що виправдовують збройну агресію Росії проти України.

У своїх дописах підозрюваний підтримував та пропагував дії окупантів щодо повномасштабного вторгнення в Україну, поширюючи російські фейки та стверджуючи, що "українці самі у всьому винні". Чоловік також принижував представників органів державної влади та ЗСУ.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти публікацій мають пропагандистський характер і спрямовані на виправдання та визнання правомірною збройної агресії Росії проти України.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

Підозрюваний перебуває під вартою.

Нагадуємо, що мешканець столиці, який виправдовував дії окупантів та поширював російську пропаганду, постане перед судом. Підозрюваний розміщував на своїй сторінці проросійські висловлювання та намагався зобразити учасників російської збройної агресії як "визволителів".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися