У Києві адвокатка підбурювала родину обвинуваченого у вбивстві до дачі хабаря суддям (ФОТО)

Столичній адвокатці повідомлено про підозру

Столичні слідчі викрили адвокатку, яка підбурювала родину обвинуваченого у вбивстві до дачі хабаря суддям у розмірі 10 000 доларів. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Зловмисниця звернулася до родичів чоловіка, обвинуваченого у вчиненні низки тяжких злочинів, у тому числі умисного вбивства, з пропозицією вплинути на рішення судді та "вирішити" питання про зміну запобіжного заходу за грошову винагороду.

Слідчі за оперативного супроводу співробітників Служби безпеки України викрили адвокатку у шахрайстві та підбурюванні громадян до надання неправомірної вигоди службовим особам.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисниця виступала захисником чоловіка, обвинуваченого у вчиненні особливо тяжких злочинів, зокрема умисного вбивства, розбійного нападу та незаконного заволодіння транспортним засобом. Наразі кримінальна справа перебуває на розгляді в суді, а 29-річний обвинувачений перебуває в Київському слідчому ізоляторі.

Під час спілкування з родиною клієнта підозрювана пообіцяла вплинути на рішення судді на користь клієнта шляхом зміни запобіжного заходу з тримання під вартою на інший, не пов'язаний з позбавленням волі, в обмін на 10 000 доларів США. Гонорар самої жінки оплачувався окремо і становив 50 000 гривень. Слідчі затримали зловмисницю під час отримання частини неправомірної вигоди.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затриманій повідомлено про підозру та наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Жінці загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

Нагадуємо, що в Києві директора одного зі структурних підрозділів Національної академії наук України затримали на хабарі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися