Київрада незаконно надала в оренду ділянку для розміщення автостоянки

Міськрада надала в оренду земельну ділянку в порушення земельного законодавства

Прокуратура відновила право столичної громади на земельну ділянку площею майже 1 га та вартістю близько 33 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Встановлено, що Київською міською радою надано в оренду на 15 років земельну ділянку на вулиці Оноре де Бальзака у Деснянському районі для розміщення автостоянки. Це відбулося в порушення земельного законодавства, у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно поза аукціоном. При цьому, площа ділянки більш ніж в 172 рази перевищує площу розташованої на ній нерухомості.

У прокуратурі зауважують, що надання земельних ділянок для розміщення автостоянок здійснюється виключно за результатами земельного аукціону. Крім того, вказане нерухоме майно, яке стало підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованим.

Суд визнав незаконним та скасував рішення Київської міської ради, а також визнав недійсним договір оренди земельної ділянки.

Зусиллями прокурорів рішення суду реально виконано – право оренди товариства на земельну ділянку припинено.

Нагадуємо, що прокурори Шевченківської окружної прокуратури міста Києва відстояли в суді інтереси територіальної громади щодо повернення до комунальної власності квартири, розташованої по вулиці Ставропільській у Києві, вартістю понад 1 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрий

12 квітня 2023, 12:45

Щось мені вкрай не вірится що земельну ділянку повернули громаді. Скоріш за все там є новий власник (чиновник з КМДА). З самого початку 2023 року йде рейдерське захоплення ділянки під автостоянкою на Драйзера 23. Цієї суботи приїхала поліція з адвокатом рейдерів і чомусь з ними "бабці путіна" у кількості 12 осіб. Також було два штина для заміни охорони стоянки. Кооператив на законних підставах (договір оренди ще діючий). І представники поліції стоять на стороні рейдерів. Жодного розслідування щодо захоплення кооперативу не ведеться. На питання до поліції, що роблять оці бабці, і чому вони тут - відповіді немає. Зараз замість "тітушек" наймають бабців. А поліцаї молоді, здорові хлопці займаються підтримкою рейдерів незаконних дій чиновників. ПОЗОР, ГАНЬБА... Поки йде війна вони допомагають відбирати землю, і явно що не за "красиві очі".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися