У Києві викрили злочинну схему ухилення від сплати податків

Керівник підприємства розробив та реалізував схему ухилення від сплати податків

Столичного підприємця викрито у несплаті майже 17,5 млн грн податків при ввезенні палива для реактивних двигунів. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Керівнику одного із столичних підприємств повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах.

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році керівник підприємства розробив та реалізував схему ухилення від сплати податків під час ввезення на територію України палива для реактивних двигунів.

Так, для мінімізації податкових зобов’язань підприємець скористався пільговим механізмом сплати податків, використавши підроблений вексель та зазначивши в офіційних документах неправдиву інформацію про те, що отримувачем цього палива є підприємство із забезпечення державного матеріального резерву. 

Таким чином керівник компанії ухилився від сплати майже 17,5 млн грн податків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що на Київщині директор товариства постане перед судом за ухилення від сплати 7,6 млн грн податків. Розслідуванням встановлено, що директор товариства впродовж 2018-2020 років неправомірно користувався умовами перебування на спрощеній системі оподаткування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися