У Києві викрили чергову злочинну схему розтрати коштів

Інженер технічного нагляду забезпечив підписання актів виконаних робіт з неправдивими даними

Cудитимуть інженера технагляду, який сприяв розтраті 1, 3 млн гривень, виділених на ремонт басейну. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурорами Святошинської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду за обвинуваченням у пособництві в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Згідно з матеріалами слідства, приватне товариство упродовж 2018 – 2020 років на замовлення Управління Святошинської РДА здійснювало роботи з реконструкції басейну КНП  "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2", загальною вартістю понад 17 млн грн.

При цьому підрядна організації виконала роботи не в повному обсязі та із завищенням їх вартості. Також під час виконання робіт були залучені субпідрядники з ознаками фіктивності.

Виконуючи роль пособника у вчиненні злочину, інженер технічного нагляду забезпечив підписання актів виконаних робіт з неправдивими даними.

Згідно висновку економічної експертизи, розмір заподіяних столичному бюджету збитків становить 1, 3 млн грн.

Обвинувачений перебуває під домашній арештом.

Раніше в межах цього ж провадження прокуратура повідомила про підозру керівникам підрядних організацій у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні.

Санкція статті передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Київради, на підставі якого товариство набуло в оренду земельну ділянку вартістю майже 17 млн гривень без проведення земельних торгів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися