У Київській області недобросовісний рибалка наловив риби на пів мільйона гривень (ФОТО)

Рибалка здійснював лов риби за допомогою сіток під час нересту

У Київській області чоловік риболовив під час нересту та отримав штраф у пів мільйона гривень. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

Сьогодні, 20 квітня, на Канівському водосховищі поблизу села Кийлів на Київщині екоінспектори виявили факт грубого порушення правил рибальства. Рибалка здійснював лов риби за допомогою 8 сіток. 

У результаті ним виловлено рибу загальною вагою 102 кг: сом - 1 екз., судак - 3 екз., плітка - 257 екз., карась - 92 екз., лящ -15 екз.

На місце події було викликано працівників поліції. Вирішується питання щодо порушення кримінального провадження. Інспекторами за даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення.

Здійснено розрахунок розміру відшкодування шкоди, відповідно до спеціальних такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.11.2011 № 1209 (зі змінами від 06.10.2021 року). Розмір шкоди, заподіяної рибному господарству становить 590 тисяч грн. Усі матеріали готуються для передачі на розгляд суду.

Крім того, у порушника було вилучено рибу та незаконне знаряддя лову – сітки, човен, двигун.

Нагадуємо, що під час патрулювання берегової лінії Канівського водосховища правоохоронці Бориспільського управління поліції Київської області виявили незаконний вилов риби поблизу села Циблі. Працівники водної поліції встановили, що 26 та 28-річний правопорушники ловили рибу сітками, чим спричинили збиток державі на суму понад 45 тисяч гривень.

Читайте также